Ihanan rapsakkaa ja maukasta!

174518.jpg

4 annosta

500 g perunoita (kiinteitä)

nippu ruohosipulia (noin 1 dl)

pieni nippu persiljaa

1 muna

ripaus suolaa ja mustapippuria

1-2 rkl voita tai margariinia

1 dl kevyttä ranskankermaa

1 tl dip-mix valkosipuli-jauhetta (Kotigastronomi)

Huuhtele perunat ja keitä ne kuorineen puolikypsiksi, noin 15 min. Kaada keitinvesi pois. Anna kosteuden haihtua hiukan. Lisää kattilaan kylmää vettä, jolloin perunat jäähtyvät nopeasti. Perunankuoret irtoavat nyt helposti veitsen avulla.

Raasta perunat karkealla terällä. Silppua persilja ja ruohosipuli. Sekoita 2/3 silpusta perunaraasteeseen, riko muna seokseen. Lisää suola ja pippuri. Sekoita varovasti.

Kuumenna rasva teflonpannussa ja nostele röstitaikinanokareita lusikalla pannulle. paista keskilämmöllä molemmilta puolilta, kunnes röstit ovat kauniinvärisiä.

Kastike: Sekoita loppu ruohosipuli-persiljasilppu, sekä valkosipulidippijauhe ranskankermaan.