Perjantai-iltana harmittelin, kun en ollut muistanut ja kerennyt keittää pojalle lappapuuroa, vaikka olin luvannut. Sitten muistin Jennan marja-ruisvaahdon, jota olen joskus kauan aikaa sitten tehnyt. Niin nopeaa, kevyttä, terveellistä ja HYVÄÄ! Lisäisin kyllä ohjeeseen ½ dl vettä, sillä mielestäni saisi olla vähän löysempää.
Marja-ruisvaahto 4 annosta
1½ dl sihtiruisjauhoja
2 dl kiehuvaa vettä (kannattaa laittaa 2½ jos haluaa löysempää)
4 dl pakastemarjoja (minulla 2½ dl vadelmia ja 1½ dl punaherukoita)
½-3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Mittaa jauhot kulhoon ja kaada kiehuva vesi päälle. Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin. Lisää sokerit ja jäiset marjat ja vatkaa vaahdoksi.