Juhlistimme mieheni kanssa 4-vuotishääpäiväämme hieman myöhässä, koska itse juhlapäivänä olimme taudin kourissa. Illalla lasten mentyä nukkumaan tein meille kylmäsavulohipastaa ja jälkkäriksi vadelma-vaniljavaahtoa.

Tästä tuli kyllä paras kylmäsavulohipasta ikinä! Tosin saattoi ehkä hieman olla vaikutusta silläkin, että viime päivät oli sairastanut mahatautia ja ruokavalio oli koostunut mustikkakeitosta, mehuista ja kaurapuurosta.... Tämä resepti on taas yhdistelmä monesta löytämästäni reseptistä.

(Harmi kun kuva on noin hämärä, illalla otettu kuva ja jos yritti salamalla niin valottui pahasti yli.)

136805.jpg

2-3 annosta

250 g nauhatuorepastaa (vettä ja suolaa keittämiseen)

2 dl kuohukermaa (juhlan kunniaksi oikeaa kermaa!)

½ dl valkoviiniä

½ dl maitoa

½ tl kalaliemijauhetta

ripaus valkopippuria

150 g kylmäsavulohta

tilliä

parmesanjuustoa

Laita pastavesi kiehumaan. Keitä tuorepastaa 3 minuuttia. Siivuta kylmäsavulohi, jos ei ole valmiiksi siivutettua. Silppua tilli. Mittaa kattilaan kerma, viini ja maito. Kiehauta ja lisää liemijauhe (kuutiokin käy) ja valkopippuri. Lisää kalasiivut ja anna muhia 2-3 minuuttia. Lisää tillisilppu. Valuta pastasta vesi pois ja kaada kastike joukkoon. Anna imeytyä hetki. Tee annos lautaselle ja lisää parmesanjuustoa. NAM!