Lappapuuro, eli vispipuuro on hyvä aamu-, väli-, iltapala, tai jälkiruoka. Vaahtoutuva vaniljakastike tuo siihen ihanaa pehmeyttä. Kannattaa vain tehdä puurosta normaalia voimakkaamman makuinen.
1 l vettä
4 dl puolukoita tai punaherukoita (tai muita marjoja)
½ dl sokeria
1½ dl mannasuurimoita (tummia)
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora Vanilla)
Keitä marjoja 5-10 min. Jos haluat sileää puuroa, niin siivilöi marjat pois. Lisää mehuun sokeri. Sekoita kiehuvaan mehuun mannasuurimot koko ajan vispaten. Keitä puuroa 7-10 min. Jäähdytä esim. kylmässä vedessä. Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi ja lisää samalla vaniljakastike.