Tein 2. pääsiäispäivän kevyeksi lounaaksi tällaisia "pääsiäisleipiä", jotka kuuluvat myös niihin "tulee tehtyä yleensä vain pääsiäisenä, vaikka ovat niin hyviä että voisi tehdä useamminkin." ;)

65918.jpg

4 leipään tarvitaan:

4 viipaletta paahtoleipää

sinappia + ketsuppia

4 viipaletta savukinkkua<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1 dl juustoraastetta

4 munaa

suolaa

koristeeksi: tomaattia, kurkkua, persiljaa

 

Voitele leivät sinapilla ja ketsupilla, laita kinkkusiivut päälle. Erottele munista valkuaiset yhteen kuppiin, pyri jättämään keltuaiset ehjiksi kuorenpuolikkaisiin odottamaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää siihen juustoraaste. Peitä leivät valkuais-juustovaahdolla, tee keskelle syvennys, johon laitat keltuaisen. Ripottele päälle suolaa. Paista +225C kunnes keltuainen on sopivan hyytynyt ja vaahto on saanut väriä (n. 10 min.)