Nyt iski innostus opetella tekemään voileipäkakkuja! Muutaman kerran olen eläissäni semmoista kokeillut tehdä ja se on tuntunut jotenkin niin kamalan työläältä ja vaikealta. Ajattelin, että jos tekisi useammin pieniä kokeiluversioita, niin oppisi siihen jonkun "rutiinin" niin voisi alkaa sujua paremmin ja voisi juhliinkin tehdä itse voileipäkakut.

69497.jpg 

Käytin tähän kakkuun joka toiseen kerrokseen ruisvuokaleipää ja joka toiseen paahtoleipää, 4 siivua/kerros, yhteensä 4 leipäkerrosta, 3 eri täytettä.

Täyte 1:

2 dl kevyt kalkkunasuikaletta

50 g punaista paprikaa

½ dl kevyt kermaviiliä

½ dl kevyt majoneesia

persiljaa

mustapippuria

Täyte 2:

100 g kevyt ruohosipuli tuorejuustoa

100 g sinappikurkkusalaattia

Täyte 3:

½ tuubia (á 125g) kinkkupasteijaa

1 dl kevyt kalkkunasuikaletta

1 dl ananasmurskaa valutettuna

Kostutus:

lihalientä

Kuorrutus:

100 g kevyt ruohosipuli tuorejuustoa

n. 1 dl kevytmajoneesia

Koristeluun:

juustoraastetta

ananasrenkaita

kirsikkatomaattia

kurkkua

pientä kalkkunaleikettä

persiljaa

 

Koristelu ei tosiaankaan ole minun heiniäni. Jostain syystä koristeet eivät tottele ollenkaan, vaan menevät miten itse haluavat ;) Visio on aina paljon hienompi kuin lopputulos. Mutta jospa siihenkin oppisi enemmällä harjoittelulla. Maku oli kyllä hyvä, ja sehän se on pääasia! ;)

Tähän pitää vielä lisätä, nyt kun on kakku jo syötykin, että jos tekee tuota sinappikurkkusalaattitäytettä, niin kannattaa muuttaa suhdetta siten, että kurkkusalaattia on vain 50g ja tuorejuustoa 150g. Omasta mielestäni sinappi maistui liikaa koko kakussa. Mies oli kyllä sitä mieltä, että se maistui sopivasti, mutta jos ei ole valtava sinapin ystävä, kuten itse en ole, niin tuntuu liikaa tuo sinappisuus.