Nyt iski innostus opetella tekemään voileipäkakkuja! Muutaman kerran olen eläissäni semmoista kokeillut tehdä ja se on tuntunut jotenkin niin kamalan työläältä ja vaikealta. Ajattelin, että jos tekisi useammin pieniä kokeiluversioita, niin oppisi siihen jonkun "rutiinin" niin voisi alkaa sujua paremmin ja voisi juhliinkin tehdä itse voileipäkakut.
Käytin tähän kakkuun joka toiseen kerrokseen ruisvuokaleipää ja joka toiseen paahtoleipää, 4 siivua/kerros, yhteensä 4 leipäkerrosta, 3 eri täytettä.
Täyte 1:
2 dl kevyt kalkkunasuikaletta
50 g punaista paprikaa
½ dl kevyt kermaviiliä
½ dl kevyt majoneesia
persiljaa
mustapippuria
Täyte 2:
100 g kevyt ruohosipuli tuorejuustoa
100 g sinappikurkkusalaattia
Täyte 3:
½ tuubia (á 125g) kinkkupasteijaa
1 dl kevyt kalkkunasuikaletta
1 dl ananasmurskaa valutettuna
Kostutus:
lihalientä
Kuorrutus:
100 g kevyt ruohosipuli tuorejuustoa
n. 1 dl kevytmajoneesia
Koristeluun:
juustoraastetta
ananasrenkaita
kirsikkatomaattia
kurkkua
pientä kalkkunaleikettä
persiljaa
Koristelu ei tosiaankaan ole minun heiniäni. Jostain syystä koristeet eivät tottele ollenkaan, vaan menevät miten itse haluavat ;) Visio on aina paljon hienompi kuin lopputulos. Mutta jospa siihenkin oppisi enemmällä harjoittelulla. Maku oli kyllä hyvä, ja sehän se on pääasia! ;)
Tähän pitää vielä lisätä, nyt kun on kakku jo syötykin, että jos tekee tuota sinappikurkkusalaattitäytettä, niin kannattaa muuttaa suhdetta siten, että kurkkusalaattia on vain 50g ja tuorejuustoa 150g. Omasta mielestäni sinappi maistui liikaa koko kakussa. Mies oli kyllä sitä mieltä, että se maistui sopivasti, mutta jos ei ole valtava sinapin ystävä, kuten itse en ole, niin tuntuu liikaa tuo sinappisuus.