Kokeilin kuinka vaniljakreemi passaisi omenapiirakkaan ja hyvin passasi. Valitettavasti piirakka tummui hieman liikaa, kun unohdin sen uuniin liian pitkäksi aikaa tehdessäni samalla aikaa noin sataa muuta hommaa. :) Mutta hyvää oli silti.
Pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos taikinaan. Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
1 annos vaniljakreemiä (½ dl vaniljakreemijauhetta ja 2½ dl vettä/kermaa)
omenalohkoja
kanelia
Valmista vaniljakreemi ja anna seistä noin puoli tuntia. Levitä kreemi raa'an piirakkapohjan päälle, asettele omenalohkot kreemin päälle ja ripottele pinnalle vielä kanelia. Paista +200 C kauniin ruskeaksi reunoilta ;)