Hihii, hengissä ollaan, vaikka blogissa ollutkin aivan kuollutta! Oli vaan muutaman kuukauden kestävä totaalinen blogi-plääh, ettei yhtään ollut inspistä päivittää yhtään mitään, enkä juurikaan ole toistenkaan blogeissa vieraillut. Vaan tässäpä pojan 4-vuotissynttäritarjoilut helmikuun alusta.

Suolaisia tarjottavia: lohivoileipäkakku,  cocktailtikut ja savuporopiirakka.

Voileipäkakun teki Jenna vanhan hyvän ohjeen mukaan, ks. Jennan blogista.

1327074.jpg

Cocktailtikuissa oli Kylmäsen cocktail-lihapullia (ihan parhaita!), pikkunakkeja, Valion Musta Ritari- ja Riitan Herkun Paprika Cream-juustoja, viinirypäleitä ja vesimelonipalloja. Tikut on tökitty vesimelonin puolikkaaseen.

1327069.jpg

Savuporopiirakka

Pohja:
½ dl mummonmuusijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g margariinia
2 rkl vettä

Täyte:                                                                                                                                                                      purjoa                                                                                                                                                  paprikaa                                                                                                                                   herkkusieniä                                                                                                                                         1 pss Kylmäsen kylmäsavupororouhetta (olikohan tuo pussi 80g)

Kuorrutus:
3 munaa
2 dl kevytkermaa (Flora ruokaa)
½-1 tl suolaa
juustoraastetta

Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi ne margariinin kanssa. Lisää lopuksi vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaa ja paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Kuullota pieneksi pilkotut purjo, sienet ja paprika öljyssä pannulla. Sekoita joukkoon kylmäsavupororouhe ja kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja kaada täytteen päälle. Raasta juustoa päälle. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

1327067.jpg

Täytekakun suhteen otin taas varman päälle ja annoin sen Jennan tehtäväksi. Ja kyllä taas kannatti! Päivänsankarin toiveesta Tomi Traktori. Jennan blogissa lisää kuvia ja sepustuksia.

1327072.jpg

Muuta makiaa: appelsiini-suklaakakku ja suklaamurupikkuleipiä. Kakun ohje täältä , kuorrutus värjätty tomusokeri-vesikuorrutus. Pikkuleipien ohje on Jennalta täältä . Ennen paistamista laitoin pikkuleipien päälle värillisiä suklaarakeita.

1327073.jpg