... eikä muuten ihan pikkusen, vaan todella paljon paremmat kuin kaupan kalapuikot! Äiti ja isä ovat saaneet verkoista tänä talvena hyvin kalaa ja toivat meille pari kuhaa, josta toisesta tein kalapuikkoja. Äiti teki kalan jo valmiiksi ruodottomaksi ja nahattomaksi, joten sen jälkeenhän tämä oli ihan pikaruokaa. Mies sekoitteli ihanan kylmäkastikkeen ja muussi tehtiin tällä kertaa Mummonmuussi-jauheesta.
Lapset tykkäsivät älyttömästi ja poika sanoi, että mummun kala on paljon parempaa kuin kaupan kala! Ja maistuivat toki aikuisillekin, sen mitä kerettiin maistella, kun lapset rohmusivat suurimman osan! :)
Kalapuikot
1 kuha fileoitu nahattomaksi ja ruodot poistettu
kananmuna
korppujauhoja
suolaa
sitruunapippuria
mustapippurirouhetta
Leikkaa kuhafileet puikoiksi ja pyörittele kananmunassa, jonka rakenne rikottu. Pyörittele sen jälkeen mauste-korppujauhoseoksessa ja paista pannulla margariini-öljyseoksessa kypsiksi.
Kylmäkastike
1 prk creme fraichea
sitruunan mehu
tilliä
sinappia
mustapippuria