Tässä uutta kuvaa kasvihuoneen nykytilanteesta. Kuukausi sitten siellä näytti tältä. Ja nyt tältä:

743345.jpg

Tuossa vasemmalla kasvaa jokin kurpitsa, olisikohan se ollut se minikurpitsa. Kati jos näet niin tunnistatko? Tuo taitaa olla niistä teidän lähettämistä siemenistä. Tillin ja persiljan leikkasin kuvan ottamisen jälkeen ja pakastin. Taí siis persiljan pakastin... Ihmettelin mitä pientä vihreää pöytä oli täynnä ja huomasin vasta sitten, että tillit olivat ihan täynnä pientä kirvaa! IUUUUHH! Heitin ne sitten pois. :(

743346.jpg

Samettiruusut ovat kasvattaneet vaan aivan hirveän tuuheasti lehtiä, mutta kukat ovat harvassa ja pieniä. Kenties liikaa lannoitetta niille? Vaikken kyllä ole lannoittanut kuin alkulannoituksen, kun tuntuu että kasvavat niin hyvin ilmankin... Takana tuoksuherneessä näkyy yksi valkea kukka. Odotan niiden kukkien aukeamista, sillä se tuoksu on niiiin ihana, kun avaa kasvihuoneen oven! Samettiruusun ja tuoksuherneen välissä maassa kiemurtelee avomaankurkkuja, joissa on paljon pieniä kurkun alkuja ja kukkia.

743349.jpg

Vaikka kasvihuonekurkun taimet eivät ole tuon korkeampia, olemme sieltä jo syöneet 5 kurkkua ja monta lisää on tulossa. Onkohan tuo jokin lyhytkasvuinen versio, sillä kurkut ovat aika lyhyitä. Vai johtuuko kurkkujen lyhyys taimien vielä pienestä koosta? No se selvinnee sitten myöhemmin, kun näkee tuleeko aina vaan lyhyitä kurkkuja. Mutta hyviä ovat!!

Kesäkurpitsa pukkaa yhtenään tyttökukkia, muttei poikakukkia! Ärsyttää! Pitäisi olla useampi taimi niin olisi suuremmat mahdollisuudet pölyttämiseen, mutta kun ei oikein kasvihuoneeseen mahdu enempää ja ulkona on se huono multa, missä eivät kasva. :(

743348.jpg

Tässä näitä kurkkuja näkyy lähempää. Kasvavat niin alhaalla, että ovat maata vasten.

Amppelitomaateista olemme nyt syöneet kymmenisen tomaattia, punaisia ja keltaisia. Että ovat makeita! Myös lehtisalaatti kasvaa aina hyvää vauhtia uutta sitä mukaa kun syömme. On se aina vaan yhtä yllättävää -tuo kasvun ihme!