Mun postaukset tulee hieman viiveellä, kun loman jälkeen on oltu jo viikko kotona, mutta muistellaan vielä vähän hiihtolomaa ja sen herkkuja...

Perjantaina ajelimme Ähtäriin, jossa asustelimme mökissä viikon verran. Loman alkamisen kunniaksi mies paistoi meille pippuripihvit. Seuraksi Saarioisten valkosipulikermaperunoita, jotka ovat todella hyviä noin niin ku valmisruoaksi. Ovathan ne äitien tekemää ruokaa! ;)

Pihvit olivat valmiiksi pippuroituja, jotka mies paistoi ja kastikkeeseen laittoi ainakin ruokakermaa, sinappia ja konjakkia. Niin ja pippuria. Nautittiin hyvän punaviinin kanssa. Taisi olla Luna Negraa.

458386.jpg

Yhden päivän vietimme Ähtärin eläinpuistossa. Olen siellä käynyt monet, monet kerrat elämäni aikana, mutta en koskaan aikaisemmin talvella. Talvinen eläinpuisto oli aivan ihana kokemus! Vietimme ihanan retkipäivän kiertäen puiston rauhassa kävellen. Pikkuneiti nukkui vaunuissa ja poika käveli itse ja välillä istui pulkassa. Lähes kaikki eläimet siellä nähtiin, mitkä kesälläkin. Tosin karhut tietysti nukkuivat talviunta...vai nukkuivatko? Nimittäin karhujen "pesästä" kuului kamala jyskytys, kuin rautaista ovea olisi yritetty paukuttaa auki... Oli aika jännää.

Laavussa paistoimme makkaraa ja nautimme evässämpylöitä ja lämmintä kaakaota. Suosittelen lämpimästi: käykää eläinpuistossa talvella! Sekin oli mukavaa, kun porukkaa oli paljon vähemmän kuin kesällä, sai kulkea ja katsella ihan rauhassa, ei ollut usein muita ihmisiä samaa eläintä kurkkimassa. Saimme saukolta aivan privaatti uintiesityksen ja lumileopardit kisailivat ja laskivat mäkeä ihan vain meitä viihdyttääkseen... tai ainakin siltä se tuntui! ;)

458388.jpg

Mökkiloman päätteeksi vietimme vielä viikonlopun mummolassa, jossa poika sai leipoa mummun kanssa ruisleipää. Tuli ihan lapsuus mieleen, kun omassa mummolassa leivottiin siskon ja serkkutytön kanssa leipää ja ihmeteltiin, kuinka mummu sai pyöritettyä leivät niin hienosti ja niihin tuli sellainen "huippu". Serkkutyttö sitten keksi keinon, jolla itsekin saa tuon huipun leipään: nipistellään vaan taikinasta siihen semmonen "piipula"! *Vilkutuksia ja terkkuja vaan Sannalle!* ;)

Kuvassa siis pojan leipoma leipä. Jennan blogissa näkyy mummun leivät!

458392.jpg

Kotimatkan varrella oli muikkukauppias ja ostimme roveen paistettuja muikkuja, joita herkuttelimme autossa. Seuraavana päivänä kotona kävi kalakauppias, jolta ostettiin tuoreita (valmiiksi siivottuja!) muikkuja ja paistoin ne. Syötiin monta pannullista, on ne niiiiin  hyviä!!!

458394.jpg