Pojan 3-vuotissynttäreitä juhlittiin viikko sitten, mutta nyt vasta kerkesin tänne kuvia laittamaan. Kuvien lataus kuvagalleriaan kuitenkin kesti niin kauan, että en nyt kerkeä tekstejä laittaa. Yritän jatkaa huomenna. Edit 14.2.07 ohjeiden lisäys.
Lohirulla
Tämä on sama, jonka tein isänpäivänä, ohje löytyy täältä. Tein täytteen kaksinkertaisena ja käytin rullaan 16 leipäviipaletta (4x4).
Hyydytetty kalkkunakakku
Ohje on Pirkan ja tätä on tehty monessa blogissa ja halusin kokeilla. Täytyy kyllä sanoa, että pettynyt olin, ei oikein ollut meidän makuun. Koostumus on jotenkin... rakeinen, eikä suutuntuma ole oikein kiva. Ja mautonkin oli, vaikka lisäsin täytteeseen pari desiä kinkkukuutioita. Pitäydymme mieluummin voileipäkakuissa ja suolaisissa piirakoissa. :) Mutta onhan se nätti ja helppotekoinen.
Ohje löytyy täältä, jos joku nyt vielä haluaa kokeilla näiden kehujen jälkeen. ;)
Auto- ja veturi-pikkuleivät
200 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl sitruunajauhetta
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Anna taikinan jähmettyä kylmässä tunnin verran.
Kauli taikina ja ota siitä muotilla pikkuleipiä. Paista +200 asteessa uunin keskitasossa 8-12 minuuttia.
Kahden pikkuleivän väliin laitoin mansikkamarmeladia ja koristelu sulatetulla valkoisella suklaalla.
Puuha Pete-kakku
Ti-Ti Nalle on saanut kilpailijan Puuha Petestä, ja kun nalleaiheisia kakkuja ja pipareita on jo leivottu, niin nyt tehtiin Puuhiskakku. Mymmelin blogissa näin kivoja työkalu-koristeita, jotka esittelin Jennalle ja pyysin samanlaista ja Jennahan totteli ja teki ihanan Peten vielä kakun päälle. Toinenkin seisova versio Petestä oli, se seisoi tarjoilupöydällä vahdissa. Kaikki Jennan Puuhikset löydät tästä, tästä ja tästä. Kakun koristelu on kokonaan Jennan käsialaa, täytteet tehtiin yhteisvoimin.
Täytteenä kakussa päärynämousse ja vadelma-valkosuklaamousse. Näitä mousseja olen myös toisten blogeissa ihastellut ja halusin nyt kokeilla, mutta täytyy valitettavasti sanoa, että pettymys olivat nämäkin. Paljaaltaan olivat kyllä hyvän makuisia, mutta kakun välissä liian "laimeita", eli ei oikein ollut mitään makua. Pitäydymme siis hillossa ja vanilliinikreemissä, jotka maistuvat aina hyviltä. Kyllä kakussa täytyy makua olla! :) Ei millään pahalla niille jotka tykkää, mutta meillä kun suht harvoin tehdään ja syödään kakkua, niin sen pitää sitten olla tosi hyvää!
Päärynämousse
2 tlk säilykepäärynöitä
1 tlk Flora Vanillaa
3 liivatelehteä + tilkka päärynöiden lientä
Soseutin päärynät sauvasekoittimella ja vatkasin vanillan vaahdoksi. Liotin liivatteita kylmässä vedessä ja liuotin kiehautettuun mehutilkkaan ja lisäsin joukkoon.
Vadelma-valkosuklaamousse
2-3 dl vadelmia
1 tlk Flora vispiä
100 g valkosuklaata
vähän sokeria
2 liivatelehteä + tilkka mehua
Soseutin vadelmat, vaahdotin vispin, sulatin suklaan ja kaikki sekaisin.