Hmm, jokin mättää (taas vaihteeksi) täällä blogissa, en pääse kirjoittamaan enää tuohon hirven könttilihaan ohjetta, joten laitan sen tähän erikseen.

Hirven könttiliha

iso köntti hyvää luutonta hirvenlihaa

10%-suolaliuosta (1 litra vettä + 1 dl suolaa)

pippurisekoitusta (Rubino)

Valmista suolaliuos. Kiehauta litra vettä ja sulata siihen desi suolaa. Jäähdytä liuos. Laita hirvenliha jäähtyneeseen suolaveteen mielellään yön yli. Nosta suolattu liha suolavedestä, hiero pintaan pippurisekoitusta. Laita liha paistopussiin ja ensin +200 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. Laske uunin lämpötilaa 125-150 asteeseen ja jatka paistamista kypsäksi (lihalämpömittari on tässä hyvä, varsinkin jos sitä muistaa käydä välillä katsomassa ;) Minä en käynyt vaan annoin olla 1½ tuntia ja liha olikin jo yli 90 asteista, mutta ei se haitannut, tykkäämme kypsästä lihasta! Lihapalanen oli aika pieni, joten isolle palalle tarvitsee hyvinkin sen 1½-2 tuntia vielä miedossa lämmössä.)

Siivilöi lihasta irronnut neste ja suurusta siitä kastike. Voit miedontaa sen makua lisäämällä siihen vettä (tai oikeastaan pitääkin) , sekä lorauttamalla hieman kermaa joukkoon.