Kotigastronomin joulukalenterista löytyy uusi resepti tai kilpailu joka päivälle. Neljännen luukun takana oli resepti Katkarapukala. Lukaisin ohjeen vain pintapuolisesti, ja tein sitten kalan vähän omasta päästä, mutta samalla idealla. Tuli tosi tosi hyvää! Vei aivan kielen mennessään! Piti heti tilata lisää katkarapukeittoaineksia, sillä tätä tehdään varmasti meillä useamminkin!

Kokeilin pienelle alalle laittaa chilillä ja korianterilla maustettuja katkarapuja (jotka mies joskus vahingossa osti, kun piti ostaa tavallisia katkiksia) ja ne passasi siihen kivasti.

289961.jpg

Tässä siis minun versioni (nestemäärät vain erit), alkuperäinen löytyy tuolta joulukalenterista 4 luukusta.

600 g kirjolohifile

sitruunapippuria

1 pss Kotigastronomin katkarapukeittoaineksia

1 prk Flora ruoka 7%

3 dl vettä

chili-korianteri katkarapuja

Laita lohifile voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle sitruunapippuria. Valmista paksu katkarapukastike keittoaineksista ohjeen mukaan ja kaada lohen päälle. Paista +200 asteisessa uunissa noin 30 min.

Jos käytät katkarapuja, niin paista kalaa ensin 15 min, lisää katkaravut ja jatka paistamista.