Jos voileipäkakun teko tuntuu vaikealta, niin tämä onnistuu varmasti ja on yhtä hyvää! Ja kokoa voi säädellä lisäämällä leipäviipaleita. Todella kätevää! Suluissa omat muutokseni.

259146.jpg

Hovi kirjolohirulla
<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

12 annosta

9 kpl  

isoja paahtoleipäviipaleita, esim. Oululaisen reilu vehnäleseleipä


Kostutukseen

1 dl  

Valio rasvatonta maitoa


Täyte ja päällinen

225 g  

kylmäsavukirjolohta

1 1/2 rasiaa (à 250 g)  

Hovi 2 valkosipuli-basilika tuorejuustoa (Viola ruohosipuli)

1/2 dl  

hienonnettua tilliä

1/2 dl  

hienonnettua ruohosipulia (jätin pois)

1 1/2 rkl  

sitruunamehua

1/2 tl  

sitruunapippuria


Koristeluun

 

herneenversoja              (katkarapuja, sitruunaa, kurkkua, tilliä)      

 

sitruunalohkoja

 

tuoretta kurkkua

 

tilliä

Hienonna kirjolohi (hienonsin monitoimikoneessa ja lisäsin sinne kaikki aineet). Yhdistä täytteen ainekset. Leikkaa leipäviipaleiden reunat. Kostuta viipaleet kevyesti maidolla kummaltakin puolelta pullasudilla. Aseta leipäviipaleet neliön (3x3 viipaletta) muotoon vieri viereen reilun kokoiselle leivinpaperille. Levitä täytteestä (reilu) puolet leipäviipaleista kootulle levylle (loppu jää kuorrutteeksi). Kääri paperin avulla kääretortun näköinen tiukka rulla. Kiedo se tiukasti leivinpaperiin. Pane rulla muovipussiin ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kostuta tarvittaessa rullan pintaa ennen kuorrutteen levittämistä. Levitä loppu täyte rullan pinnalle. (notkistin täytettä hieman majoneesilla) Koristele herneenversoilla, sitruunalohkoilla ja halutessasi kurkkuviipaleilla ja tillin oksilla.