Tässä vielä isänpäivältä. Pappa oli yksin kotonaan, kun mummu oli kuntoutuksessa. Enhän voinut antaa papan viettää yksin isänpäivää, vaan kutsuttiin hänet meille syömään ja kakkukahville. Ruoaksi tein lohimedaljonkeja, perunamuussia, sienisalaattia, keitettyjä kasviksia, sekä kalalle kylmä kastike kermaviilistä ja Dip-mix sitruuna-tillistä. Annoksesta ei ole nyt kuvaa, kun en kehannut appiukon nähden kuvata. ;)

259150.jpg

lohifile

suolaa

sitruunapippuria

tilliä

rasvaa paistamiseen

259148.jpg

Leikkaa lohifileestä ensimmäinen viilto nahkaan asti ja toinen viilto loppuun asti, eli niin, että pala irtoaa.

Käännä pala auki medaljongiksi, eli nahka jää sinne väliin.

259149.jpg

Ripottele mausteet kummallekin puolelle medaljonkia. Paista paistinpannussa rasvassa ensin avonainen puoli, eli kuvasta katsoen alapuoli, jolloin medaljonki pysyy hyvin auki. (Onpas vaikea keksiä järkeviä sanoja sille mitä tarkoittaa! Toivottavasti tuosta nyt ymmärtää.)