Vauvan puolivuotissynttärin kunniaksi isä ja isoveli leipoivat kääretorttuleivoksia, joista puolet veimme siskon perheelle mennessämme katsomaan lasten pientä serkkupoikaa.
Kääretorttupohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri vaahdotetaan. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan siivilän läpi. Paistetaan +225 asteessa 5-10 min.
Täyte:
1 annos vanilliinikreemiä (1 dl jauhetta + 3 dl vettä)
itsetehtyä mansikkahilloa
Koristeluun:
Flora vispiä
säilykepersikoita
cocktailkirsikoita
Täytä kääretorttupohja ja kääri rullalle, rulla leivinpaperin sisään. Anna tekeytyä jääkaapissa jonkin aikaa. Leikkaa torttu noin 1½ cm viipaleiksi. Koristele viipaleet.