Ensi viikolla alkaa joulukuu ja perjantaiaamuna saa avata ensimmäisen luukun joulukalenterista!

Väsäilin lapsille joulukalenterin. No pikkuinen ei vielä ymmärrä sen päälle, mut tulevina jouluina sitten. Eli huopakankaasta tein kuusen ja piparkakkumuotilla huovasta koristeet eli kalenteriluukut; tähtiä, sydämiä, ympyröitä ja pipareita.

272237.jpg 

Vielä pitäisi hankkia yllätykset luukkuihin. Jouluaattona saa sitten tähdestä suuremman yllätyksen. Tähden ompelin kultalangalla. Niin ja on muuten auki tuo tähden yläosa, ommel menee siinä vain päällikankaan läpi, että en ole umpeen sitä ommellut. ;)

272238.jpg

Vähän vaan tuli suunnitteluvirhe kun en mittaillut ja miettinyt, että mihin kalenterin voi laittaa. Meillä kun on tapettiseinät, niin ei voi sinitarralla seinälle laittaa. Oveen ei ihan mahtunut. Pitää vielä miettiä tuota paikkaa.

Jos teillä on itsetehtyjä joulukalentereita, niin kuvia voi lähettää sähköpostiini [email protected], niin laitan niitä tänne blogiini. Tai kertokaa kommenteissa millaisia kalentereita olette tehneet tai nähneet, niin laitetaan taas ideoita jakoon. Vielä on muutama päivä aikaa väsäillä omat kalenterit!

Mukava vaihtoehto tavara- tai suklaakalenterille on semmoinen, että laittaa joka luukkuun jonkun jouluun liittyvän tehtävän, joka sinä päivänä tehdään. Tällaisia voivat olla esim. piparkakkutalon tekeminen, torttujen leipominen, joulukoristeiden teko, joulukorttien postitus, joulukirjan lukeminen, jouluisen elokuvan katselu, joulukuusen haku, uuden joululaulun opetteleminen, jne, jne.