Äitini oli tehnyt jänispaistin kaveriksi porkkanalaatikkoa. Oli niin ihanaa, että piti tehdä itsekin, stroganoffin seuralaiseksi. Tuli ihan jouluinen olo. Aloitanpa tähän sitten jo jouluruoka-kategorian.

239821.jpg

1½ dl riisiä

4 dl vettä

5 dl maitoa

500 g porkkanoita

1 tl suolaa

1/4 tl valkopippuria

3-4 rkl siirappia

1 kananmuna

1 dl kermaa

Pinnalle:

korppujauhoja ja voinokareita

Keitä riisipuuro. Laita riisit kiehuvaan veteen. Kun vesi on melkein kokonaan imeytynyt riisiin, lisää maito ja hauduta puuro kypsäksi. Keitä porkkanat ja soseuta ne. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja kaada uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja halutessasi muutama voinokare. Paista +200 asteessa noin tunnin. Mulla oli vähän pitempäänkin, mut tuli ihanan rapsakka pinta.