On meillä syötykin, vaikken oo jaksanut päivitellä vähään aikaan. Käsityöt vie kaiken liikenevän ajan. Nyt on ollut työn alla pipoja.

213705.jpg

Aloin tehdä vauvalle myssyä tämän ohjeen mukaan, mutta siitä tulikin aikuisen päähän sopiva, vaikka tein vain 50 silmukalla. Pitäisi jaksaa tehdä aina mallitilkku, mutta harvoin jaksan/viitsin, kun on aina niin kiire aloittaa itse työ. 

Siskoni sitten tykästyi myssyyn ja se sai omistajan. Lankana tässä Fanny käsityölanka (valm. HHtrading). Puikot olivat kokoa 4.

No sitten pienensin vielä ohjetta ja tein 42 silmukalla, puikoilla 4 ja tuli vauvalle sopiva. Poika sitten halusi samanlaisen ja ostin siniset samanlaiset langat ja tein hänelle oman myssyn, muistaakseni 45 silmukalla. Sen tein puikoilla 5 ja oli helpompi neuloa, tosin tuli vähän harvempi. (vyötteessä suositus puikot 6-8)

213704.jpg

Mutta tässä siis sisarusten korvamyssyt. Pojalle en tehnyt noita nyörejä. Tarkoitus olisi tehdä vielä ainakin vauvalle nuttu samasta langasta. Nalle-langasta neulomani vauvan villapaita on toista hihaa ja kokoamista + kaulusta vajaa, mutta jotenkin se ei nyt innosta. Kivempi tehdä paksummista langoista, kun etenee ja valmistuu nopeammin.

Tänään sitten tein itselleni pipon tämän ohjeen mukaan mustasta 7 veljeksestä ja Valo Annista. Tuo Valo Anni on ihanan pehmoista, kuin pumpulia. Se ei käy suuriin pintoihin, mutta on kiva väriläiskä asusteissa yms.

213717.jpg

No sitten on valmistunut vielä yhdet sukat pikkupojalle. Yritin kuvata vaiheita ohjetta varten, mutta totesin, että on mahdoton kuvata niin, että sen perusteella joku kokematon oppisi sukan neulomaan. Mut yritän etsiä netistä valmiit ohjeet ja linkittää ne, ja kantapään kavennuksen yritän kuvata ja laittaa ohjeet, kunhan tässä kerkeis... Sori Marika kun viipyy!

213710.jpg