Meillä saa vielä tämmöisiä kesäherkkuja! Nostin mansikkaruukut kasvihuoneeseen ja siellä on vielä kukkia, raakileita ja kypsymässä olevia mansikoita!

203441.jpg

Tomaatteja on tullut uskomattomat määrät ja suurin osa on jo kypsynyt tai kohta kypsiä, vain muutamia vihreitä raakileita on! Viime vuonna raakileita jäi iso laatikollinen, joita yritin kypsyttää sisällä, mutta osa meni pilalle ja loppujen lopuksi alkuraskauden pahoinvoinnin kourissa heitin kaikki pois, kun en pystynyt edes katsomaan kasvihuoneeseen, kun alkoi yököttää, saati sitten että olisi pystynyt syömään niitä tomaatteja! Koko kesän olin touhunnut kasvihuoneen kimpussa ja yhtäkkiä en voinut mennä lähellekään, kun aloin yökkiä.

Mutta takaisin tähän hetkeen. Eilen revin kasvihuoneesta kaikki muut pois, paitsi tomaatit vielä jätin ja ne mansikkaruukut. Mansikat pitäisi istuttaa ulos multaan, sillä niiden pitäisi siellä talvehtia ja tehdä seuraavana kesänä vielä suurempi sato!

Istutin kukkapenkkiin kukkasipuleita (tulppaaneita, narsisseja, krookuksia, helmihyasintteja). Haravoida pitäis, vaan on niin märkää koko ajan, ettei siitä oikein tule mitään. Lehtiä meillä ei juuri ole, mutta männynneulasia ja käpyjä senkin edestä! Nurmikkoa ei ole tarvinnut leikata juhannuksen jälkeen ollenkaan, paloi niin kuivaksi, eikä kerennyt enää kovin pitkäksi kasvaa.

Paljon olisi vielä pihahommia mitä pitäisi saada tehtyä ennen lumien tuloa, mutta syksyllä ne hommat ei millään jaksa innostaa. Keväällä vois möyriä pihamaalla vaikka yötä päivää, jos muut hommat vain antaisi myöten. Mutta muuten kyllä tykkään syksystä, se on jotenkin niin tunnelmallinen vuodenaika ja on ihana alkaa jo valmistella ja odottaa joulua!!!