Sika on kyllä sikahyvää ja ulkofile vielä kevyttäkin.

213713.jpg

500 g possun ulkofilettä

2 siivua Amerikan pekonia

1 tlk kokonaisia herkkusieniä

1 sipuli

1-2 valkosipulin kynttä

½-1 punainen paprika

mausteita (grillimauste, mustapippuri, pekoniliemijauhe,sinappi, soijakastike)

1-2 rkl vehnäjauhoja

1-2 dl vettä

1 prk Flora ruoka 7%

emmental-juustoraastetta

Leikkasin possun ulkofileen suikaleiksi. Pilkoin sipulit, paprikan ja pekonisiivut. Ruskistin ensin pekonit pannulla, lisäsin silputut sipulit, paprikat ja herkkusienet, kääntelin hetken pannulla ja otin syrjään. Ruskistin sitten possunsuikaleet ja maustoin ne. Ripottelin lihojen päälle vehnäjauhoja ja ruskistin vielä hetken. Lisäsin syrjään otetut jutut takaisin pannulle, kaadoin vettä joukkoon. Hauduttelin hetken, lisäsin ruokakerman ja annoin hautua paistokasarissa kannen alla jonkin aikaa. Sitten kaadoin koko systeemin uunivuokaan, ripottelin päälle juustoraastetta ja gratinoin +225 asteisessa uunissa, kunnes juusto sai väriä. Tarjoilin keitetyn riisin kanssa. 

213711.jpg

Tällaista possupata oli uunista otettaessa.