Aika harvoin tulee tehtyä ruokaa naudanlihasta. Nyt oli kuitenkin pakko ostaa, kun naudan kulmapaisti oli 5,90€/kg! Puolesta määrästä (melkein 2 kg pala) tein tillilihaa ja toisen puolen pakastin valmiina kuutioina ja aion tehdä siitä stroganoffia ens viikonloppuna. Kummatkin on tosi herkkua!

181389.jpg

Lihan keitto-ohje löytyy hirvenlihakeiton ohjeesta. Lisäksi keitinveteen laitetaan tillinvarsia.

800 g naudanlihaa (tässä kulmapaistia)

keitinliemi

n. 3 rkl vehnäjauhoja

1 dl vettä

1 tl etikkaa

1 tl sokeria

tilliä

Keitä paloiteltu liha. Poista kasvikset ja tillinvarret. Tee vedestä ja jauhoista suurus ja kaada se ohuena nauhana kiehuvaan liemeen koko ajan sekoittaen. Anna hautua muutama minuutti, että jauhot kypsyvät. Mausta lorauksella etikkaa ja ripauksella sokeria (+ muita mausteita tarvittaessa). Lisää lopuksi runsaasti silputtua tilliä.