Kuorellisista nakista tulee ihanan napsuva nakkikastike. Olen nyt jäänyt ihan koukkuun tuohon Kotigastronomin pekoniliemijauheeseen ja tungen sitä joka ruokaan.;) Kävi tosi hyvin myös nakkikastikkeeseen.

191127.jpg

En mittaillut aineksia, mutta tässä nyt arviolta-noin-niinku-suunnilleen-määrät ;)

n. 30 g margariinia

n. ½ dl vehnäjauhoja

n. 5-6 dl vettä

2-3 tl pekoniliemijauhetta

1 tl paprikajauhetta

ripaus valkopippuria ja mustapippurirouhetta

1 rkl sinappia

2 rkl ketsuppia

1 rkl soijakastiketta

1 pkt kuorellisia nakkeja

Sulata margariini paistinpannulla tai -kasarissa. Lisää vehnäjauhot, sekoittele puuhaarukalla, kunnes jauhot ruskistuvat. Lisää vettä vähitellen, kunnes kastike on sopivan paksuista. Mausta kastike ja lisää lopuksi paloitellut nakit. Yleensä laitan myös kuullotettua sipulia ja nakitkin voi ruskistaa ensin pannulla, mutta nyt oli niin monta rautaa tulessa yhtä aikaa (focaccialeivät, raastevati, nakkikastike ja perunat, pöydän kattaminen ja kaksi huutavaa muksua piti hoidella yhtä aikaa), että oikaisin hieman.