Lasagne on koko perheen herkkuruokaa!

186592.jpg

Jauhelihakastike:

400 g jauhelihaa

2 valkosipulin kynttä

1 sipuli

1 tl jauhelihamaustetta

1 tl grillimaustetta

1 tl suolaa

1 tl oreganoa

2 tl basilikaa

½ tl mustapippuria

1 tlk tomaattimurskaa

½ tlk vettä (huuhtele sillä murskatölkki)

Kuullota silputut sipulit, lisää jauheliha ja ruskista. Mausta. Lisää tomaattimurska ja huuhtele tölkki vedellä ja kaada joukkoon. Anna hautua sen aikaa kun teet juustokastikkeen. (itse kyllä teen usein yhtäaikaa, siinä vain on suurempi vaara, että juustokastike palaa pohjaan...*nimimerkillä kokemusta on*)

Juustokastike:

n. 50 g margariinia

n. ½ dl vehnäjauhoja

7-8 dl maitoa

½ tl suolaa

ripaus valkopippuria

juustoraastetta

lasagnelevyjä

Sulata margariini. Lisää jauhot ja sekoita. kaada maitoa vähitellen, kunnes kastike sopivan paksuista. Mausta, anna hautua hetki. Lisää juustoraaste ja anna sulaa.

Laita lasagnevuoan pohjalle ensin jauhelihakastiketta. Lado lasagnelevyjä päälle. Levyjen päälle jauhelihakastiketta, sitten juustokastiketta, levyjä, jne. Päällimmäiseksi pelkkää juustokastiketta ja pinnalle vielä juustoraastetta. Paista + 200 asteisessa uunissa 30-40 min. Nosta uunista ja sitten tulee se vaikein osuus: anna vetäytyä n. 10 minuuttia (kun ei millään malttais enää odottaa!) ;)