Pakastimesta löytyi vielä yksi pala hirvenlihaa. Keittelin siitä keiton. Kohtahan sitä saadaan taas uutta lihaa, kun hirvenmetsästys alkaa. (isäni metsästää)
Lihan keitto
hirvenlihaa
vettä
porkkanaa
sipulia
purjoa
laakerinlehtiä
kokonaisia valko- ja maustepippureita
suolaa
Keitin lihan edellisenä iltana valmiiksi. Paloittele liha kuutioiksi. Laita kattilaan lihat, porkkanat isoina paloina, sipulit lohkoina ja pala purjoa. Laita vettä niin että peittyvät. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Lisää sen jälkeen mausteet. Keittele hiljaisella tulella niin että liha on kypsää. Minä keitin noin 3 tuntia. Poista porkkanat, sipulilohkot, purjot ja laakerinlehdet.
Lihakeitto
keitettyä lihaa + keitinliemi
perunaa
porkkanaa
lanttua
pata- ja keittovihannes mix (kuivattua porkkanaa, selleriä, purjoa,sipulia, palsternakkaa)
suolaa tarvittaessa
Lämmitä liha ja keitinliemi kiehuvaksi, lisää kuutioidut perunat, porkkana ja lanttu, sekä kuivatut vihannekset. Keitä kunnes kaikki on kypsiä.