Pakastimesta löytyi vielä yksi pala hirvenlihaa. Keittelin siitä keiton. Kohtahan sitä saadaan taas uutta lihaa, kun hirvenmetsästys alkaa. (isäni metsästää)

174516.jpg 

Lihan keitto

hirvenlihaa

vettä

porkkanaa

sipulia

purjoa

laakerinlehtiä

kokonaisia valko- ja maustepippureita

suolaa

Keitin lihan edellisenä iltana valmiiksi. Paloittele liha kuutioiksi. Laita kattilaan lihat, porkkanat isoina paloina, sipulit lohkoina ja pala purjoa. Laita vettä niin että peittyvät. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Lisää sen jälkeen mausteet. Keittele hiljaisella tulella niin että liha on kypsää. Minä keitin noin 3 tuntia. Poista porkkanat, sipulilohkot, purjot ja laakerinlehdet.

Lihakeitto

keitettyä lihaa + keitinliemi

perunaa

porkkanaa

lanttua

pata- ja keittovihannes mix (kuivattua porkkanaa, selleriä, purjoa,sipulia, palsternakkaa)

suolaa tarvittaessa

Lämmitä liha ja keitinliemi kiehuvaksi, lisää kuutioidut perunat, porkkana ja lanttu, sekä kuivatut vihannekset. Keitä kunnes kaikki on kypsiä.