Tämäkin ohje löytyi samoista korteista, kuin curry-kukkakaalikeitto. Ohje kuulosti ylihyvältä, mutta tuli jotenkin kuivia noista. Täyte on kuitenkin hyvä, joten sitä voisi käyttää, jos tekisi paremman taikinan, tai sitten rullat kannattaisi kohottaa vielä täyttämisen jälkeen, jolloin tulisi kuohkeampaa. En käyttänyt täytteessä öljyä, ehkä sekin voisi vaikuttaa lopputulokseen parantavasti. 

169072.jpg

20 leipää

Taikina:

½ pkt hiivaa (25 g)

1 1/4 dl haaleaa vettä

2 rkl öljyä

½ tl suolaa

3½ dl vehnäjauhoja

Täyte:

3 valkosipulin kynttä

1 dl parmesaaniraastetta

1 rkl kuivattua basilikaa

1 tl kuivattua timjamia

ripaus chili- tai cayennepippuria

(2 rkl öljyä haluttaessa)

Murenna hiiva kulhoon, kaada vesi päälle ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää öljy, suola ja jauhot vähitellen. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota vedottomassa paikassa 15-20 min.

Puserra valkosipuli pieneen kulhoon. Lisää juusto, mausteet (ja öljy).

Kauli taikinasta noin 20 x 40 cm:n kokoinen levy. Laita täyte päälle ja kääri levy rullalle. Viipaloi rulla 20 palaksi ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Paista + 225 asteisessa uunissa, noin 8-10 minuuttia. Tarjoa heti.

Annoksessa noin: 61 kcal, hiilihydraatteja 8 g, proteiinia 2 g, rasvaa 2 g, kuitua 0 g

(Mestarikustannus Oy reseptikortit)