Olimme viikonlopun vanhempieni luona ja ryöväsin äitini kasvimaalta porkkanoita, punajuuria, sipulia, persiljaa ja perunoita. Piti heti päästä tekemään kasviksista ruokaa ja teinkin Lindströmin pihvejä. Lisäksi keitin perunoita ja tein porkkanamuhennosta, jonka reseptin löysin Riikan ruokaohjeista. Kurkkusalaatti on omista avomaankurkuista tehty Tintin äidin ohjeella, tomaatit ja kurkut on omasta kasvihuoneesta. Eli ostettua tässä annoksessa ei ole kuin jauheliha, maitotaloustuotteet, kananmuna ja mausteet!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kiitos äiti ihanista kasviksista!

161407.jpg

Lindströmin pihvit

500 g jauhelihaa

1 dl korppujauhoja

1 dl ruokakermaa

1 dl vettä

1 kananmuna

2 isoa punajuurta

1 sipuli

1 rkl kapriksia

1 tl suolaa

ripaus valkopippuria

Keitä punajuuret kuorineen ja kantoineen. Kun ovat kypsiä, kaada vesi pois ja laske kylmää vettä päälle, jolloin jäähtyvät nopeammin. Kuori ja raasta punajuuret.

Yhdistä korppujauhot, nesteet ja mausteet, anna turvota hetki. Hienonna (ja kuullota halutessasi) sipuli. Hienonna kaprikset. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi.

Tee massasta pihvejä ja paista pannulla kypsiksi.