No nyt niitä sitten saa - nimittäin kesäkurpitsoita! Kokeilin Pian antamaa kesäkurpitsarulla-ohjetta ja hyvää oli! Mies tykkäsi niin, että söi ainakin puoli rullaa! Ihanan kevyt ja kuohkea tuo munakas, erilainen mitä olen itse tottunut tekemään. Juustoraasteena käytin 17% kermajuustoa ja sisällä Apetina kevyt fetajuustoa. Lopuksi laitoin vielä juustoraastetta pinnalle ja käytin uunissa.

KIITOS PIA OHJEESTA!

148029.jpg

Kolmen juuston kesäkurpitsarulla, n. 15 viipaletta

* nokare voita
* 6 munaa
* 2 dl (noin 200g) raastettua kesäkurpitsaa
* 1/2 dl kermaa
* 1 1/2 dl juustoraastetta (esim. emmentaalia)
* 1 dl parmesaanijuustoraastetta

Täyte
* 1 sipuli
* 2 dl (noin 200g) raastettua kesäkurpitsaa
* 2 rkl voita
* 150 g herkkusieniä
* 1 valkosipulinkynsi
* 1/2 dl silputtua tuoretta persiljaa
* 2 tl soijakastiketta
* 1/4 tl mustapippuria
* ripaus sokeria
* 150 g pehmeää vuohenjuustoa tai fetajuustoa
* ( suolaa )

Kuumenna uuni 225 asteiseksi. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele paperi. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Purista karkealla terällä raastetusta kesäkurpitsasta ylimääräinen neste pois.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita keltuaisten joukkoon raastettu kesäkurpitsa, kerma sekä juustoraasteet.

Kääntele valkuaisvaahto varovasti juustoseokseen, kumoa taikina pellille ja levitä suorakaiteeksi. Paista levyä noin 10 minuuttia. Peitä liinalla ja jätä jäähtymään.

Valmista täyte. Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Purista raastetusta kesäkurpitsasta ylimääräinen neste pois. Sulata ruokalusikallinen voita pannulla. Paista sipulit ja kesäkurpitsat kypsiksi ja siirrä sivuun odottamaan.

Viipaloi herkkusienet ja hienonna valkosipuli. Sulata pannulla taas ruokalusikallinen voita ja paista siinä sienet kuiviksi. Lisää paiston loppuvaiheessa pannulle valkosipuli ja kääntele hetki. Yhdistä sienet sekä paistettu kesäkurpitsa ja lisää persilja. Mausta täyte soijakastikkeella, mustapippurilla sekä ripauksella sokeria. Tarkista maku ja anna jäähtyä hetki.

Käännä munakaslevy toisen pellin avulla ylösalaisin. Murustele levylle vuohen- tai fetajuusto ja sen päälle paistetut vihannekset. Rullaa levy. Säilytä rullaa kylmässä, jos et tarjoa sitä heti. Voit myös kuumentaa sen tarjolle 200 asteisessa uunissa.

Tarjoa munakasrulla viipaloituna alkuruokana tai pikkuateriana salaatin kera. Rulla maistuu myös noutopöydässä ruokaisana palana.