Etsin netistä hyvää katkarapusalaatin ohjetta ja päädyin taas monen reseptin yhdistelmään, kun joka ohjeesta löytyi jotain hyvää.
1,25 dl pitkäjyväistä riisiä
3 dl vettä + suolaa
Keitä riisi kypsäksi.
Marinadi riisille:
0,5 dl äljyä
0,25 dl omenaviinietikkaa
2 tl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada kuuman, kypsän riisin joukkoon. Jäähdytä.
jäävuorisalaattia
minitomaattia
kurkkua
omenaa (päälle sitruunamehua ettei tummu)
purjoa
kermajuustoa
katkarapuja
tilliä
kovaksi keitettyä kananmunaa
Kuutioi ja pilko tomaatit, kurkku, omena, purjo ja juusto. Lisää joukkoon hienonnettu tilli ja katkaravut. Kääntele sekaan myös jäähtynyt riisi. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.
Laita salaattivadin pohjalle jäävuorisalaattia (tai muuta salaattia) ja kaada marinoitunut salaattiseos päälle. Koristele kananmunalohkoilla.
Tarjoiluun sopii erinomaisesti Meiran Lime-salaattikastike.