Tässä tarvitsee sotkea vain yksi iso uunivuoka ja saa kaiken yhdellä kertaa.

152340.jpg

3 dl pitkäjyväistä riisiä

7 dl vettä

2 tl kanaliemijauhetta

3 broilerin rintapalaa (marinoitu)

tacomaustetta

Mittaa riisit ison uunivuoan pohjalle. Keitä vesi  (vedenkeittimellä käy nopsaan) ja liuota siihen kanaliemivalmiste. Kaada liemi riisien päälle. Nosta broilerin palat riisin päälle ja ripottele pinnalle halutessasi lisää mausteita. Minä käytin tacomaustetta. Paista +200C uunissa noin tunti. 

Paiston loppuvaiheessa (tai ehkä jo puolivälissä sillä minä vähän myöhästyin ja broilerit saivat jo liikaa väriä ja gratiini ei tarpeeksi) kiehauta kukka- ja parsakaalinnuput suolavedessä muutama minuutti, että hieman pehmenevät. 

Valmista juustokastike: sulata kattilassa margariini, lisää jauhot. Kaada maitoa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hetki ja lisää tarvittaessa maitoa. Kastike saa olla paksua, että pysyy kaalien päällä. Mausta kastike ja lisää juustoraaste.

Valuta kiehautetut kaalinnuput. Ota vuoka uunista ja tee tilaa kaaligratiinille. Kaada kaalit vuokaan ja juustokastike päälle. Laita vuoka takaisin uuniin ja jatka kypsentämistä, kunnes gratiini on saanut hieman väriä ja broileri ja riisi ovat kypsiä.

Kaaligratiini

kukkakaalia nuppuina

parsakaalia nuppuina

nokare voita tai margariinia

1 rkl vehnäjauhoja

2-3 dl maitoa

suolaa

valkopippuria

currya

juustoraastetta