Kesän ensimmäinen oman sadon kesäkurpitsa muuntui ruoaksi. Osasta tehtiin lisuketta grilliaterialle: leikattiin noin sentin vahvuisia viipaleita, jotka voideltiin öljyllä, maustettiin suolalla ja pippurilla ja grillattiin.

Lopusta tein tätä ihanaa kesäkurpitsa-jauhelihapaistosta. Kesäkurpitsasta irtoaa paljon nestettä ja ajattelinkin seuraavalla kerralla kokeilla, että laittaisin alimmaiseksi perunaa tai pastaa, joka imisi itseensä tuota nestettä.

125846.jpg

n. 1 kesäkurpitsa

400 g jauhelihaa

2-3 kesäsipulia (tai 1 iso tavallinen)

1 tlk tomaattimurskaa

1-2 tl valkosipulirouhetta (tai tuoretta maun mukaan)

½ tl mustapippuria

1 tl suolaa

1-2 tl basilikaa

1-2 tl oreganoa

1-2 tl grillimaustetta

2 dl juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli. Lisää mausteet ja tomaattimurska, anna hautua muutama minuutti. Viipaloi kesäkurpitsa. Lado puolet kesäkurpitsaviipaleista uunivuoan pohjalle, kaada päälle jauhelihaseos, lado loput viipaleet päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista +200 C 30-45 min.