No niin, nyt saatiin ensimmäinen kesäkurpitsa ja amppelitomaatti kasvarista! Kylläpä olikin makoisa tomaatti! Ja kesäkurpitsa oli niin iso, että siitä sai parikin ruokaa. 

125845.jpg

Muita kuulumisia kasvihuoneesta. Runkotomaateista on tullut pensaita, koska en ole kerennyt kovin tiuhaan poistamaan varkaita. Vaan kun ovat jo kerenneet tehdä kukkiakin, niin enhän minä nyt niitä enää poista! Näyttäisi siltä, että näistä "pensastomaateista" kerkeääkin tulla enemmän satoa kuin viimevuotisista runkotomaateista, joista poistin varkaita tunnollisesti lukemieni ohjeiden mukaan. Eli joskus voi olla niinkin, että laiska (tai lähinnä muissa askareissa ahertava)puutarhuri saa paremman tuoton!

Sipuleiden kasvu vaikuttaa huonolta, eivät joko tykkää kasvihuoneoloista, tai sitten kasvualusta on huono (hirveän turpeinen turvemulta, johon sekoitettu hiekkaa). Kommentoikaa viisaammat ja kokeneemmat, kannaatko sipuleita kasvattaa kasvihuoneessa? Eivät kyllä näytä sen paremmilta kasvimaallakaan, siellä sama turvemulta, mutta ilman hiekkaa. Näyttää oikein hylkivän vettä, kaikki vesi valuu pois. :( Kasvimaalla muutenkin tosi kitukasvuista. Ensi kesänä kyllä ostan uutta multaa, enkä käytä enää tuota, vaikka sitä vielä onkin kasa pihassa. 

Avomaankurkut tuottavat satoa tasaisella tahdilla ja ensimmäinen kasvihuonekurkku on kasvamassa. Runkotomaateissa mukavasti raakileita ja kukkia. Ja kesäkurpitsat kasvavat kovasti, kukkia aukeaa tuon tuosta, mutta aina vain yksitellen tai samaa "sukupuolta" olevia yhtä aikaa, eli ei ole pystynyt pölyttämään, eli ei tule kurpitsaa.   :(  Mutta eiköhän niitä vielä tule. Viime kesänäkin tuli lopulta niin, ettei enää keksinyt mihin niitä olisi tunkenut.