Itseleivotut patongit maistuvat etenkin grillattujen ruokien ja salaattien kanssa.86899.jpg

5 dl vettä

50 g hiivaa

2 tl suolaa

7-8 dl vehnäjauhoja

½ dl öljyä 

Täytteeksi esim. valkosipulia, aurajuustoa, juustoraastetta, pizzamaustetta, pilkottua oliivia...

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot. Osan jauhoista voit korvata esim. hiivaleipä-, graham- tai ruisjauhoilla. Tässä käytin 2 dl ruisjauhoja ja loput vehnäjauhoja. Alusta taikina tasaiseksi ja kohota vedottomassa paikassa.86897.jpg

Jaa taikina neljään osaan. Kauli osat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Ripottele levyille haluamasi täyte. Tässä käytin valkosipulia, pari isoa kynttä/patonki. Kääri levy rullalle kuin kääretorttu.86898.jpg

Kohota patongit liinan alla. Tee veitsellä viiltoja kohonneisiin patonkeihin. Paista +225 C noin 20 min.