Itseleivotut patongit maistuvat etenkin grillattujen ruokien ja salaattien kanssa.
5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
7-8 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
Täytteeksi esim. valkosipulia, aurajuustoa, juustoraastetta, pizzamaustetta, pilkottua oliivia...
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot. Osan jauhoista voit korvata esim. hiivaleipä-, graham- tai ruisjauhoilla. Tässä käytin 2 dl ruisjauhoja ja loput vehnäjauhoja. Alusta taikina tasaiseksi ja kohota vedottomassa paikassa.
Jaa taikina neljään osaan. Kauli osat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Ripottele levyille haluamasi täyte. Tässä käytin valkosipulia, pari isoa kynttä/patonki. Kääri levy rullalle kuin kääretorttu.
Kohota patongit liinan alla. Tee veitsellä viiltoja kohonneisiin patonkeihin. Paista +225 C noin 20 min.