Viikonloppuna on mukava syödä vähän "paremmin". Hyvän ruoan valmistukseen ei kuitenkaan välttämättä tarvitse käyttää aikaa tunteja. Itse tykkään käyttää lisukkeina valmiita pakasteperunoita ja kasviksia. (Varsinkin nyt, kun vuorokaudessa tuntuu muutenkin olevan aivan liian vähän tunteja). Ne ovat hyviä, helppoja ja nopeita. Tässäkin lohkoperunat ja kasvikset ovat pakastimesta. Lohkoperunoiden kypsyessä uunissa, valmistuu herkkusienikastike ja possunleikkeet. Ja ei kun syömään!
Herkkusienikastike
herkkusieniä
sipulia
rasvaa paistamiseen
suolaa
mustapippuria
vehnäjauhoja
ruokakermaa
Pilko sienet, hienonna sipuli. Paista sipuli ja sienet paistokasarissa tai kattilassa. Mausta ja ripottele hieman jauhoja mukaan. Lisää ruokakerma ja anna hautua hetki.
Leike
possun ulkofilettä
kananmuna
korppujauhoja
suolaa
pippurisekoitusta
grillimaustetta
rasvaa paistamiseen
Leikkaa possun ulkofile noin 2 cm paksuisiksi paloiksi, nuiji esim. kelmun välissä ohueksi. Riko yhdelle lautaselle muna ja riko sen rakenne haarukalla vatkaten. Laita toiselle lautaselle korppujauhot ja mausteet. Pyörittele leikkeet ensin munassa ja sitten korppujauho-mausteseoksessa. Paista kuumassa pannussa muutama minuutti kummaltakin puolelta.