Pidän kovasti maksaruoista. Niinpä kun raskausaikana on maksan syönti kielletty, olenkin nyt heti lapsen synnyttyä herkutellut maksamakkaralla, -laatikolla ja tällä kastikkeella. Hmm, onkohan imetysaikana maksansyönnille jotain rajoituksia? Pitänee nyt hieman rauhoitella taas tilannetta :)

86227.jpg

600-700 g naudan maksaa

1 sipuli

2 porkkanaa

suolaa, pippuria, paprikajauhetta

6-7 dl vettä

1-2 tl lihaliemijauhetta

2-3 rkl vehnäjauhoja + 1 dl vettä

Poista maksasta kalvot ja paloittele se melko ohuiksi palasiksi. Kuullota silputtu sipuli ja viipaloidut porkkanat paistokasarissa rasvassa. Ruskista maksapalat nopeasti kahdessa tai kolmessa erässä. Ripottele mausteet kypsien maksapalojen päälle. Nosta kaikki takaisin paistokasariin ja lisää vesi. Laita joukkoon tarvittaessa lihaliemijauhetta. Anna kastikkeen hautua hiljaisella lämmöllä noin 15-30 min. että kastike saa makua maksasta. Lisää joukkoon suurus ja anna hautua vielä hetki. Tarjoile esim. keitettyjen perunoiden ja puolukoiden tai puolukkasurvoksen kanssa.