Kreemipullat on ihania! Ja vanilliinikreemi kestää myös pakastuksen. Sori, kuva on otettu suoraan pelliltä, mutta paistoin nämä myöhään illalla, enkä jaksanut enää ruveta miettimään kuvausta sen tarkemmin.
30 kpl pullia
5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
1½ dl sokeria
13-14 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua margariinia
Vanilliinikreemi:
1 dl Kotigastronomi vanilliinikreemijauhetta
3-3½ dl vettä (tai maitoa)
Voiteluun:
munaa ja sokeria
Koristeluun:
cocktailkirsikoita
ananasrenkaita tai säilykepersikoita
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, kardemumma, sokeri ja kananmunat, sitten jauhot aluksi vispilällä vatkaten ja loput kädellä alustaen. Vältä liikaa vaivaamista, ettei taikina sitkisty, sillä silloin pullat eivät tahdo pitää muotoaan ja kreemi ei pysy paikallaan. Lisää lopuksi sulatettu margariini. Ripottele päälle hieman jauhoja ja laita taikina liinan alle kohoamaan noin puoleksi tunniksi.
Leivo kohonnut taikina pyöreiksi pulliksi ja kohota vielä liinan alla pellillä leivinpaperin päällä. Tee tässä vaiheessa vanilliinikreemi tekeytymään. Sekoita vanilliinikreemijauhe ja neste ja anna seistä noin puoli tuntia. Kreemin omassa ohjeessa sanotaan 1 dl jauhetta/2½dl nestettä, mutta mielestäni siitä tulee niin paksua, että olen lisännyt nesteen määrää.
Paina kohonneisiin pulliin syvennys jauhotetulla juomalasilla. Voitele reunat halutessasi munalla ja ripottele sokeria päälle. Laita lusikallinen kreemiä syvennykseen ja koristele halutessasi esim. cocktailkirsikan puolikkaalla ja ananaspalalla/persikkasiivulla. Paista +225 asteessa noin 10 min.
Vinkki! Katso myös Hellapoliisin ja Jennan kreemipullaohjeet!