On ruokia, jotka suunnitellaan etukäteen ja ostetaan ainekset varta vasten. Sitten on niitä ruokia, jotka syntyvät siitä, mitä jääkaapissa sattuu olemaan ja mitkä pitäisi käyttää pois. Tämä ruoka kuuluu jälkimmäiseen kategoriaan.
Jääkaapissa oli keitettyä riisiä, ruskistettua jauhelihaa, sulatejuuston jämät ja paprikoita. Niistä sitten kehittelin nämä.
paprikoita ja tomaatteja
keitettyä riisiä
ruskistettua jauhelihaa ja sipulia, mausteita
cheddar-sulatejuustoa
ruohosipulia
juustoraastetta
Sekoittelin ainekset yhteen ja täytin halkaistut paprikat ja koverretut tomaatit seoksella. Pinnalle juustoraastetta ja paistoin +200 asteisessa uunissa noin 20 min.
Jos varta vasten suunnittelee tekevänsä täytettyjä paprikoita, niin kannattaa ehdottomasti valita punaisia paprikoita, ne ovat parhaan makuisia, mutta menetteli nuo keltaiset ja vihreätkin. Ja tomaatit oli tosi hyviä. Myös kesäkurpitsan puolikkaita voi täyttää.