Tämä ruoka maistuu ehdottomasti parhaalta kun sen tekee kesällä oman kasvihuoneen tomaateista ja kesäkurpitsoista! Kaupassa oli kuitenkin niin ihanan näköisiä pikkuisia kesäkurpitsoita, että oli pakko ostaa ja tehdä tätä!

67381.jpg

300 g broilerisuikaleita (hunajamarinadissa)

5 dl (kaura)pastaa

7 dl vettä

kanaliemijauhetta/kuutio

200 g sulatejuusto (cheddarin makuinen 9%)

currya, paprikaa, suolaa ½-1 tl kutakin

2 tl yrttimaustetta (esim. pizzamauste)

1 pieni kesäkurpitsa

3 tomaattia

juustoraastetta

Ruskista broilerisuikaleet. Mausta currylla ja paprikajauheella. Kiehauta vesi, lisää siihen kanaliemi ja sulatejuusto. Anna sulatejuuston sulaa veteen. Lisää yrttimauste. Laita uunivuokaan kauramakaronit raakoina, lisää broilerisuikaleet ja sulatejuustoliemi, sekoita sekaisin. Paloittele kesäkurpitsa ja tomaatit ja laita ne pinnalle. Tältä vuoka siis näyttää uuniin laitettaessa.

67380.jpg

Paista +200 asteisessa uunissa 25-30 min. Nosta vuoka pois uunista ja sekoita kaikki sekaisin. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja jatka paistamista vielä 15-20 min. Anna valmiin ruoan vetäytyä vielä hetki ennen tarjoilua.

Salaatti valmistui tänään seuraavista aineksista: jäävuorisalaatti, kurkku, tomaatti, vihreä viinirypäle, ananaspalat, fetajuusto, persilja.