Tein ensimmäistä kertaa itse hillomunkkeja. Ei ollut ollenkaan vaikeaa ja hyvin kypsyivät sisältäkin, vaikka olin epäluuloinen. Rasva ei vain saa olla liian kuumaa, muuten ruskistuvat nopeasti päältä ja sisus jää taikinaiseksi. Ja hillon pursotuskin oli ihan helppoa pitkällä tyllalla. Turhia olivat kaikki epäluuloni! 

73083.jpg

5 dl maitoa

50 g hiivaa

1 tl suolaa

1½ dl sokeria

2 tl kardemummaa

1 kananmuna

n.13 dl vehnäjauhoja

100 g margariinia

uppopaistoon: öljyä tai munkkirasvaa

täytteeksi: hilloa

sokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot aluksi vatkaten, lopuksi käsin alustaen. Viimeiseksi sulatettu tai pehmeä rasva. Ripottele pinnalle hieman jauhoja, kohota lämpimässä paikassa liinan alla (itse kohotan mikrossa siten, että käytän mikroa pienimmällä teholla noin minuutin ja jätän taikinan sinne kohoamaan) noin puoli tuntia.

Leivo taikinasta pieniä pyöreitä pullia ja kohota vielä liinan alla. Kuumenna öljy tai munkkirasva laakeassa kattilassa ja uppopaista pyöreät munkit siinä. Nosta kypsät munkit talouspaperin päälle valumaan. Laita pursottimeen hilloa ja "pitkänokkainen" tylla paikoilleen. Pursota hilloa kypsän munkin sisään. Pyörittele munkit halutessasi vielä sokerissa.